Évzáró pörgés három felvonásban

A mai ballagás egy nagyon zsúfolt hét 6. rendezvényét jelentette. Hétfőn a fatimai búcsúnappal kezdtük a hetet, kedden diáknapot tartottunk. Szerdán, illetve pénteken további három programmal bővült a paletta:

 

1) Tanévzáró hálaadó szentmise és bizonyítványosztás

 

2022. június 17-én eljött tanulóink számára a várva várt pillanat: hivatalosan is véget ért a tanév, átvehették bizonyítványaikat!

A tanév végi hálaadó szentmisén Helter István püspöki biztosunk meghívására Lindmayer Miklós lelkipásztor szolgált örömmel. Miklós atya felhívta a figyelmet a szeretetparancs fontoságára, a kötelességtudat erősítésére, valamint buzdította a diákokat az elsőáldozás szentségének igénylésére is, hiszen a szentmise legfontosabb része az oltáriszentség. A szentmise keretében köszönetet mondtunk mindenkinek, aki szerepet vállalt az elért eredményekben, megvalósított munkában: a gyerekeknek, tanáraiknak, szüleiknek, fenntartónknak és ami a legfontosabb: természetesen Isten jóságáért is.

A szentmise végén Nagy Orsolya alpolgármester mondott köszönetet az iskola pedagógusainak és dolgozóinak a tanévben végzett értékmentő munkáért, hiszen a helyben működő iskola része a település fennmaradásának is. Jelképes ajándékként a dolgozók 1-1 szép tollat, valamint egy hatalmas adag kávét kaptak ajándékba, hogy megfelelően fel tudjanak pörögni a következő tanév kihívásaira is. Az iskola valamennyi dolgozójának jólesett ez a szép gesztus, köszönjük szépen!

A hálaadást követően osztályszintű évzárókra került sor, s a tanulók megkapták kiérdemelt bizonyítványaikat is osztályfőnökeiktől. Az értesítők mellett a legjobbak könyv és oklevél jutalomban részesültek.

Ígéretemhez híven honlapunkon megosztom, kik érdemeltek ki oklevelet és könyvjutalmat is mellé, s itt szeretnék nekik gratulálni:

 

Tanulmányi munkájukért elismerést kaptak:

 

Domonyik Alex István 1. osztály

Hanák Milán 1. osztály

Fekete Emma 1. osztály

Kőszegi Jázmin Katarina 1. osztály

Lakatos Zselyke Lili 1. osztály

Nyári Lóránd János 1. osztály

Suplicz Zsombor 1. osztály

Szabó Dániel Levente 1. osztály

Szeip Angelina Amira 1. osztály

Boros Borka Mária 2. osztály

Kiss Balázs 2. osztály

Kőszegi Máté Martin 2. osztály

Puskás Angelika 2. osztály

Puskás Vanda 2. osztály

Ősz Auróra Izabella 3. osztály

Punk Alexandra 3. osztály

Suplicz Kamilla 3. osztály

Bazsonyi Barbara 6. osztály

László Kitti 6. osztály

Kanyó Petra Johanna 6. osztály

Baráth Barnabás 8. osztály

Hanák Richárd 8. osztály

Husvéth Nóra 8. osztály

 

Közösségi munkájukat értékeltük:

Kiss Noémi (és édesanyja): 5. osztály

Bazsonyi Barbara 6. osztály

László Kitti 6. osztály

Géczi Fanni 8. osztály

Husvéth Nóra 8. osztály

 

 

2) Tanévzárás keresztelővel

 

 

A tanév utolsó napján a 8. osztály közössége a templomban különleges eseményen vehetett részt: Lakatos Adriánnak Helter Isván atya kiszolgáltatta a keresztség szentségét. Az ünnepélyes szertartáson a család mellett az osztálytársak, és az Adriánt iskolai tanulmányaiban legtöbbet segítő pedagógusok is részt vettek. Zárásként Barina Júlia nővér meg is énekeltette a társaságot:

 

 

 

3) Szerenád

 

Iskolánk szép hagyományai közé tartozik. hogy a 8. osztályos tanulók a ballagás előtt szerenáddal köszönik meg tanáraik munkáját.

Ez az idén sem maradt el, csak most nem Alsószentivánon, hanem Sárbogárdon tartottuk meg a rendezvényt, az osztályfőnök, Bea tanárnéni kerti pavilonjában, ahova az iskola és a polgármesteri hivatal (ezúton is köszönet érte) kisbuszával ugrottunk át. A jókedv nem hiányzott ezen az estén (sem) az osztályban. Megvolt a megfelelő hangerő is, amit a környéken lakók is készséggel tanúsítanak. Maga a dallam? Az (khm) nem mindig volt tökéletes, de a hálás közönség azonban így is tapssal mondott köszönetet (s mielőtt valaki félreértené, nem azért, mert vége lett a dalnak).

 

 

 

Természetesen a pedagógusok sem várták üres kézzel a látogatókat, így mire a társaság eljutott a szerenád végére, már pukkadásig jóllakott. Addig azonban számtalan emlék felidézésre került. A teli has örömei mellett talán ekkor érezték át igazán a diákok, hogy a másnapi ballagással végérvényesen lezárul életük egy szép szakasza, a gyermekkorból fokozatosan átlépnek a felnőttek világába.

 

S a hét zárásaként holnap (vasárnap) következik a 8. osztályosok bankettje - mintegy lazításként.

 

További képek a Tanévzárás, keresztelő, szerenád galériában!

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.