Szép eredmény a sárkeresztúri környezetismereti versenyen!

A sárkeresztúri általános iskola ebben a tanévben is meghívta szokásos környezetismereti versenyére a környék iskoláinak alsó tagozatos csapatait. A vetélkedő témája ebben a tanévben igazán vonzó lehetett a diákoknak, mivel az állatokra vonatkozó tudásukat mérhették össze a verseny folyamán. Iskolánkat a Punk Alexandra – Boros Borka Mária – Turzai Zétény István összetételű csapat képviselte, akiket Kocsisné Madarasi Mónika és Bodokiné Szakács Beáta tanító nénik választottak ki tanulmányi munkájuk alapján a 2., 3., illetve 4. évfolyamosok közül és készítettek fel a versenyre.

A jó hangulatú vetélkedőn változatos feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak, akik rajtunk kívül Kálozról, Rácalmásról, Cecéről, Sárbogárdról és Sárkeresztúrról érkeztek. Volt kedvenc állat bemutatása, közmondások kiegészítése állatnevekkel, állathang felismerés, állati családok összeállítása, állat-gasztronómia (vagyis állatok nevét rejtő ételek felismerése) és állatkert betelepítése.

Nagy izgalmunkra az összesítés során kiderült, hogy dobogós helyezést értünk el (sorban fogytak el az emléklapos csapatok, s a pontszámokat megismerve kiderült, hogy ugyanúgy 58 pontot szereztünk, mint a Mészöly Géza Általános Iskola csapata, így holtversenyben a legjobb teljesítményt értük el. Ahogy a szervezők mondták: minden csapat ügyes volt, de mindig vannak ügyesek, ügyesebbek és legügyesebbek – idén most nekünk sikerült a legügyesebbnek lenni, jár az elismerés a csapatnak! Még nagyobb dicséret illeti azonban őket a szervezett csapatmunkáért, végig összehangoltan, a feladatokat megbeszélve dolgoztak, erre is joggal lehetünk büszkék a legjobb eredmény mellett.

Köszönjük a sárkeresztúri iskolának, hogy megszervezték számunkra a versenyt, valamint köszönjük a vendéglátást és azt, hogy (hozzánk hasonlóan ők is azt az elvet vallva, hogy senki nem távozhat az iskolából üres kézzel) minden résztvevő csapat kapott egy kis ajándékot. Nem csoda, hogy remekül érezte magát minden résztvevő, búcsúzóul még a Nád a házam teteje című nótát is eljátszották a gyerekek. Jövőre ismét visszajövünk!

 

 

További képek a Környezetismereti verseny galériában!

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.