Országos Rajzfilmünnep a faluházban

A Polgármesteri Hivatal sikeres pályázatának köszönhetően ma a Magyar Rajzfilmünnep keretében óvodásaink és iskolás tanulóink filmvetítésen vehettek részt a Szentiványi Péter Közösségi Színtér épületében. A tanulók és kísérőik számára a Family Diner Kft., illetve a hivatal pizzát, rétest és üdítőt is biztosított.

A programban a legkisebbek a Dúdoló gyerekdal sorozattal kezdték a vetítést. Régi gyerekdalokat, mondókákat öltöztet modern köntösbe a Dúdoló gyerekdal-sorozat. A letisztult látványnak és az ismétlődő versszakoknak köszönhetően a legkisebb korosztály játszva sajátíthatja el a mindenki által ismerősen csengő dalokat. A Dúdoló elsősorban a 0-6 éves korosztályt szólítja meg, számos készségüket fejlesztve). Ezt követően Naszreddin hodzsa meséit nézték a gyerkőcök, ez is egy magyar animációs sorozat a bölcs tréfacsináló történeteiből.

10.00 – 12.00 között a Bogyó és Babóca sorozatból láthattak filmvetítést az alsósok és az óvodások, majd rétessel vendégelték őket az önkormányzat dolgozói. Az Erdei sportverseny című 1952-ben bemutatott magyar rajzfilmmel folytattuk a vetítést, s a Két bors ökröcske 1955-ben bemutatott magyar rajzfilm, egy székely népmese feldolgozásával zárult a délelőtti mozizás.

Ebédig egy kis színezős foglalkozáson is alkothattak a lurkók. 12 órakor elfogyasztottuk a finom pizzát (ekkorra már a felsőseink is becsatlakoztak), majd Bálint Ágnes filmjeivel (Böbe baba, Brunó kapitány, Frakk, a macskák réme) ismerkedhettek meg a diákok, nosztalgiázhattak a felnőttek.

13.15-kor eljött a talán legjobban várt pillanat: az országos rajzfilmünnep rajzpályázat eredményhirdetése és díjkiosztója, ahol a legjobbak Husvéth Imre polgármester úrtól vehettek át ajándékcsomagot.

Az Országos Rajzfilmünnep „Kedvenc népmesehősöm” című rajzpályázatának győztesei:

3-6 éves korosztály: közönségdíj: Takács István (ajándékát nagymamája, Nyári Zoltánné vette át), 1. helyezett: Fekete Flóra, 2. helyezett: Varga Zoé, 3. helyezett: Tóth Réka és Imre Zétény

7-10 éves korosztály: közönségdíj: Szécsi Rebeka, 1. helyezett: Ősz Auróra Izabella, 2. helyezett: Kovács Mátyás és Turzai Zétény, 3. helyezett: Fekete Emma és Punk Alexandra

11-14 éves korosztály: közönségdíj: Répási Luca, 1. helyezett: Kiss Petra, 2. helyezett: Birkás Anna, 3. helyezett: Kolompár Szántiágó

A díjátadó után felsőseinkkel Jankovics Marcell János vitéz című rajzfilmjét tekintettük meg, s uzsonnára rétes is megérkezett, de lehetett a maradék pizzából is repetálni még. Uzsonna közben a modern áramlathoz tartozó rajz- és animációs kisfilmeken szórakozhattunk a rendezvény végéig.

Köszönjük a programot a Polgármesteri Hivatalnak és a vendéglátást a Family Diner Kft-nek!

 

További képek az Országos Rajzfilmünnep galériában!

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.