Csapatépítő tábor Zánkafürdőn 3. osztályosainknak

3. osztályosaink egy közösségépítő program megvalósítása érdekében jelentkeztek egy tavaszi háromnapos kirándulásra Zánkafürdőre. Sikeres pályázatunk híre után lázban égve készülődtek az Erzsébet táborra, ami számukra egyben az első (s remélhetőleg nem az utolsó) alkalmat jelentette. Május 17-én, szerdán végre elérkezett a várva várt nap: a tanulók Bodokiné Szakács Beáta és Kocsis Kata tanító nénik felügyelete mellett elindultak a Balaton felé, először busszal, majd vonattal, végül még a tábori „kisvonatot” is megismerhették.

Az érkezés után elfoglalták szobáikat a piros házban, majd megették a finom ebédet a kék étteremben (Attila tanár úr legnagyobb örömére). Első nap délután elfoglalták a szállást (külön szobában a lányok, illetve a fiúk), s volt alkalom gyakorolni az ágyneműhúzás nemes művészetét is. Délután az első program „Együtt zsongunk” címmel a közösségi játékok területén valósult meg. A gyerekek előbb megismerkedhettek egymással bemutatkozó kérdéseken keresztül, majd a táborvezetők (ottani nevükön: „tesók”) 15 percenként négy játék között forgatták a csapatokat. A legnagyobb sikert talán a kooperációs ernyővel végzett gyakorlat aratta. Vacsora után még Animal Cannibals koncerten lazíthatott a társaság, majd reggelig pihengették az utazás és az első nap fáradalmait.

Második nap reggeli után Sterczer Hilda, a 10 éve a hivatásának gyakorlása közben elhunyt Erőss Zsolt hegymászó felesége tartott előadást a Föld legmagasabb hegycsúcsairól és a hegymászásról. Sok érdekességet tudhattak meg tőle, amit még felhasználhatnak, ha a jövőben hegyet szeretnének mászni. Megvizsgálhatták a hegymászók felszereléseit is. Ezt követően a Fővárosi Nagycirkusz artistái tartottak bemutatót az erő, egyensúly, kitartás, ügyesség, együttműködés jegyében, előadásukat kutyák és papagájok is színesítették.

 

 

S el is érkezett az ebéd ideje, mely után a társaság a kikötőben levegőzött egy kicsit (a csobbanást nem vállalta be senki), valamint megtekintették a haditechnikai park kiállított járműveit is. Majd a Bogár Show keretében interaktív, szórakoztató és játékos módon olyan egzotikus rovarokat ismerhettek meg és akár vehettek kézbe a gyerekek Dél-Amerikából, mint a csótány, botsáska, ezerlábú, skorpió, madárpók, ostorlábú… Még Az élet könyve mozifilm is belefért vacsora előtt, majd az esti étkezés után a szálláson egy környezetismeret óra is megtartásra került, stílszerűen a rovarok világából.  Alvás előtt még az esti diszkóban vezethette le energiáit a társaság.

 

 

Harmadik nap reggeli, majd táborbontás következett, idővel, de kitartóan szerencsére mindent sikerült összecsomagolni az útipakkokba. Az időjárás is kegyesebb volt, mint előtte, így nem volt akadálya annak, hogy Balatonfüredre is átruccanjon a csapat hazatérés előtt. Sétát tettek a parton és a kikötőben, megebédeltek a Tagore sétányon, sétahajókáztak a Csobánc nevű hajóval, luxusként még egy kis fagyi is belefért. A hazatérést vasúton, két átszállással sikerült megoldani, így három nap után mindenki hazatérhetett számos élménnyel gazdagabbal. Bízunk benne, hogy az együtt megélt kalandokra emlékezve igazi jó kis közösséggé formálódik az osztály.

 

További képek a Zánkafürdő 3. osztály galériában!

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.