Óvodásaink őszi kirándulása Előszálláson

A rossz időjárás miatt többszöri időpont módosítást követően sikerült végre eljutnunk Előszállásra. Idén első alkalommal csatlakozhattak szülők is a kirándulásunkhoz. Bízom benne, hogy sikerült nekik is örömüket lelniük a gyermekek önfeledt mókázásában.

Elsődleges úti célunk az Állatpark volt, de tettünk egy kis kitérőt a nagyközség centrumában is.

Az autóbuszról leszállva először kívülről megcsodáltuk a Kisboldogasszony római katolikus plébániatemplomot. Elég szeles időnk volt ezért, hogy egy kicsit felmelegedjünk felelevenítettünk néhány Jézusról, templomról, harangokról szóló mozgásos dalocskát is. Második állomásunk az előszállási általános iskola előtt található játszótér volt. Itt minden gyermek kipróbálhatta a felújított játékparkot. Igen szép környezetben találhatóak ezek a játékok, amit az őszi táj még jobban szebbé varázsolt. Ezen a helyen nassolhattak, játszhattak, hintázhattak, csúszdázhattak, futkározhattak a gyermekek.

Végül egy rövid buszos utazást követően megérkeztünk az állatparkba. Óvodásainkkal immáron harmadik alkalommal volt részünk együtt meglátogatni az itt élő állatokat. De még most is csodálkozva figyelték a sarki rókát, a kengurukat, a különféle kacsákat, lámákat, szarvasokat és nandukat, emukat… Jókedvűen etették és simogatták a falánk kecskéket, akik szinte minden gyermek arcára mosolyt csaltak.

Az állatok is érdeklődve bújtak elő odúikból, házaikból, hiszen kíváncsiak voltak Mókus csoportos óvodásainkra. A fiúk és a lányok is ámulva figyelték a hátán hempergő óriási méretű amerikai bölényt, rácsodálkoztak a fehér bundát viselő szarvasra és a nap fénypontja pedig Jamal volt. Ő egy 8 hónapos kétpúpú teve és a Nyíregyházi Állatparkból érkezett Előszállásra. Minden résztvevő szívébe belopta magát szeretetreméltó mosolyával. A kedves, fiatal állatot mi látogattuk meg először az előszállási állatparkban. Nagyon nagy megtiszteltetés volt ez számunkra! Hálásak vagyunk a lehetőségért!

Köszönjük a támogató szülőknek, hogy megint eljuthattunk Előszállásra!

Köszönjük a sok felajánlott zöldséget, gyümölcsöt, amikkel az állatokat megajándékozhattuk! Hálásak voltak érte a gondozók is.

Aki teheti látogasson el az Állatparkba családjával is, megéri!😊

 

Turzainé Gazsó Kata

 

További képek az Előszállás galériában!

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.