Karácsonyi Erzsébet tábor 2. nap

Második napi programunkat a reggelit (tea, kifli, kockasajt, vaj, uzsonnasonka, paprika) követően egy kis mozgással kezdtük. Az Erzsébet-karácsony különlegessége a tábor Főterén felállított plasztik korcsolyapálya. A korcsolyapálya használatához a helyszínen, korlátozott számban korcsolyacipők rendelkezésre állnak vegyes méretekben, szerencsére minden próbálkozó talált is megfelelő korcsolyát. Bár többen elcsúsztak az elején, a félórás gyakorlás végén egyre jobban belejöttek tanulóink a korcsolyázásba.

A tízóraira kapott banán mellé linzert és pozsonyi kiflit is válthattunk ki a szervezőktől kapott ajándékként. Lesétáltunk a Balaton partra, ahol megcsodálhattuk az őszi színekben pompázó strandot. Miután sikerült gyorsabban elfogyasztanunk a tízórait, mint a hattyúk reakcióideje (a legbátrabb hajszál híján kilopta az igazgató úr kezéből a pozsonyi kiflit) 😅, visszajöttünk a főtérre, ahol kipróbáltuk a  Multicsarnokban a felfújható akadályokkal berendezett lézerharc-pályát. A negyedórás csatában alaposan leizzadt a társaság, s a kékek kemény harcban legyőzték a zöldeket, felhőtlen boldogságot szerezve ezzel e sorok írójának 😋.

Harc után megkóstoltuk a forró csokit, amelyet ingyen kérhettek a gyerekek a bódénál, majd elkészítettük hagyományos tábori csoportképeinket és átsétáltunk a történelmi emlékparkba is.

Zöldségleves, rizibizi, rántott szelet ebédünk után a színházterembe mentünk. A program részeként a Fővárosi Nagycirkusz magyar és külföldi artistái, művészei Zánkára látogatnak, és egy, csak az Erzsébetkarácsonyon bemutatott, egyedi műsorral készülnek a gyerekeknek. A műsorban fellépnek többek között egyensúlyozó művészek, zsonglőrök, artisták és légtornász is. A gyerekek nagy örömére állatok is színpadra lépnek. Mi ezúttal papagájokat láthattunk, de nemcsak ez a szám volt érdekes, kicsik és nagyok egyaránt lenyűgözve figyelték a közel másfél órás produkció egészét is.

 

 

Vacsorára csirkepaprikást kaptunk tésztával, desszertnek kókuszos tekercset, ráadásként még a focisták kijutását is kiszurkoltuk az Európa-bajnokságra. Zárásként először Szekeres Adrienn adott koncertet, majd diszkóval végződött ez az igazán tartalmas nap.

 

 

Búcsúzóul egy édességcsomagot is kapott mindenki a szervezőktől, ezt az előzetes Mikulás-ajándékot holnap a sárbogárdi vasútállomáson osztjuk ki a gyerekeknek, juthat belőle az egész családnak 🍬🍭🍫.

A szálláson még összepakoltuk a bőröndöket, hiszen holnap korán kelünk, a 8.29-es vonattal már indulunk Székesfehérvárra, majd onnan Sárbogárdra.

 

Ilyen jól éreztük magunkat:

 

 

 

További képek a Karácsonyi Erzsébet tábor galériában!

 

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.