Szent Márton és Szent Erzsébet emlékezete az óvodában

November 17-én, pénteken rendeztük meg jótékonysági gyermekjátszó délutánunkat, amikor is megemlékeztünk két jóságos szentünkről: Szent Erzsébetről és Szent Mártonról.

Énekekkel, versekkel, mondókákkal mutattuk meg a vendégseregnek, hogy az óvodában, hogyan emlékeztünk meg jótevő szentjeinkről, az irgalmasság hetén.

A délelőtt folyamán érkezett hozzánk egy különleges „vendég”: egy német származású, kék, frank, nemes lúd.  A gyermekek csendben ülve, érdeklődve figyelték meg a gúnár testfelépítését, beszélgettünk az állat életmódjáról és táplálkozási szokásairól is. A liba egészen a táncház végéig velünk maradt. (Igaz ő nem mulatott velünk, neki kerestünk egy csendesebb, nyugodtabb zugot, de az érkező vendégek itt is megismerkedhettek vele.)Köszönjük, hogy vendégül láthattuk Dörögdi Mariannáék kis „házi kedvencét”.

A délutáni vendégség 15.30-kor vette kezdetét. Igen sok szülő, nagyszülő, testvér, rokon látogatott el hozzánk. Szorgos szülői kezeknek köszönhetően addigra elkészültek a kacsa-, disznózsíros-, és vajaskenyerek, sok-sok finom zöldséggel, valamint Varga Zoltánéknak hála ínycsiklandó sült kacsás tálakkal is megkínálhattuk a vendégeket!

Elsőként Szent Erzsébet rózsa-csodáját játszottuk el Anikó kolléganőmmel, hogy óvodásaink és minden jelenlévő számára is közelebb vigyük a történetet. Ezt követően pedig együtt énekeltük el Erzsébet jótetteiről szóló dalocskát:

 

Árpád-házi Szent Erzsébet

jóságáról szól az ének.

Betegeket gondoz, ápol,

eltart szorgos munkájából.

 

Kenyerét is mind megosztja,

kötényébe rejtve hozza.

Éhezőket jóval tölt be,

vigasztalást hoz a földre.

 

A gyermekek műsorával folytattuk az eseményt. Ők libákként és  kis katonákként táncoltak, mondókáztak, meneteltek és így jutottunk el Szent Márton történetéhez, amit óvodásaink versbe szedve,  és elmutogatva adtak elő. 

Végül pedig közös mozgásra hívtuk az anyukákat, apukákat, rokonokat, testvéreket és együtt mulattunk Kiss Ágnes, néptáncoktató táncházában. Ági néni ismét fergeteges hangulatot teremtett és minden résztvevő nagyon élvezte a népzenével fűszerezett programot. Ezúton is nagyon köszönjük neki, hogy időt szánt arra, hogy megtáncoltassa a szentiváni óvoda apraját-nagyját!

A mulatságot eszem-iszom és zsákbamacskázás valamint jóhangulatú beszélgetés követett.

 Ismét rengeteg segítséget kaptunk a Szülőktől. Nagyon hálásak vagyunk, hogy mindannyian hozzájárultak az esemény sikeréhez! Köszönünk MINDENT!

 

Turzainé Gazsó Kata

 

További képek a Szent Márton és Szent Erzsébet emlékezete galériában!

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.