Egy arany és egy bronz minősítés a "Beállok rózsám, katonának!" rajzversenyen!

Az idén már tizenharmadik alkalommal került kiírásra a honvédelmi témák alapján hazaszeretetre és a hősök tiszteletére nevelő kárpát-medencei gyermekrajz pályázat a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a nagyváradi Tanoda Egyesület közös szervezésében. A pályázat egyik fővédnöke évek óta Spányi Antal püspök atya.

Idén a Beállok rózsám, katonának dal kezdősorát választották a rajzpályázat címének, s ezzel kínáltak lehetőséget arra, hogy az alkotni vágyók a magyar történelemből katonát, katonákat, vagy hősies tetteiket megjelenítsék.

Öröm számunkra, hogy az idén is számos művet készítettek tanulóink, iskolánk évek óta tartó aktív részvételét Oláh László, a verseny egyik fő szervezője a díjkiosztó során kétszer is megköszönte. Ma, az ünnepélyes keretek között megrendezett eredményhirdetésen örömmel tudtuk meg, hogy Magyar Amanda 6. osztályos tanulónk művét bronz-, Turzai Zétény 3. osztályos diákunk alkotását pedig aranyceruza díjjal jutalmazta a zsüri, sőt Zétény Székesfehérvár város külön ajándékát is átvehette.  Eredményük azért is dicséretes, mert a Magyar Kultúra Napján indított Kárpát-medencei gyermekrajz-pályázatra idén 1595 pályamunkát küldtek be a gyerekek, s így igencsak népes mezőnyben állták meg a helyüket. A díjkiosztó során valamennyi alkotást ki is vetítették a szervezők, s örömmel fedeztük fel mi is beküldött rajzainkat, amelyekből többet a tárlaton is kiállítottak! A díjazottakon túl a többi résztvevő munkáját is elismerték egy szép emléklappal a szervezők.

Gratulálunk a szép sikerhez, jövőre ismét benevezünk! 

 

További képek a Beállok rózsám katonának galériában!

 

 

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.