Osztálykirándulás beszámolók: 2-4. osztály

Selyem Beatrix Helga:

2024. június 10-én a Magyar Természettudományi Múzeumba szervezett osztálykirándulást a 2. és 4.évfolyamos diákjainak a mindannyijuk „Bea nénije”, mint osztályfőnök. Kisérő kollegája Matild néni volt, aki a reggeli buszon segédkezett a gyermekek kíséretében és hatalmas szeretettel volt segítségére minden gyermeknek az út során is.

Mint negyedik osztályos kísérő szülő mondhatom: kicsit fájó nap a boldogságban, hiszen negyedik évfolyamos gyermekeinknek egyben az utolsó osztálykirándulás volt a mai ’Bea nénivel’. Hiszen a következő tanévben új osztályfőnök vár ránk. Szerencsére gyermekeink erről önfeledten megfeledkeztek ezen a napon és izgalommal várták a nap hátralévő élményeit.

A reggeli gyülekező 9 órakor volt a sárbogárdi vasútállomáson. A gyermekek már tűkön ülve várták itt Bea nénit, szinte aggódva várták, nehogy elkéssen. A vonatunk 9:28 perckor indult, mellyel a Budapest Déli pályaudvarig utaztunk. A vonaton mindenki falatozgatott és izgalommal várta a végállomást, hiszen tudták, metróval fogunk tovább utazni. A metró megállóhoz mozgólépcsővel mentünk, melyet ki-ki a saját félelme legyőzve, de hősiesen teljesített. Szerencsére volt annyi kisérő szülő, hogy minden gyermekre kellő kíséret alakult. Itt szeretnénk megköszönni a kisérő szülők segítséget is.

Majd innen pár száz méteres séta után megérkeztünk a célállomáshoz. Bár kicsit csepergett az eső, de a gyermekek önfeledten táncoltak az esőben. Szerencsére nem áztunk el ezalatt a pár száz méteres út alatt.

A múzeum idén ünnepli a 220. születésnapját. A bejáratnál a Fogadótér kupolájában egy barázdás bálna felfüggesztett csontváza látható, melyet csodálkozva szemléltek a kíváncsi szempárok.

Az első lenyűgöző öröm máris a kocka szivacsok közt ugrálható medence volt, melyet nincs gyermek, amit ne próbált volna ki.

 

 

Mi szülők csodálkozva ámultunk, mekkora örömmel nyomdáztak egy -egy papír levélre gyermekeink szinte visszahozva egy picit az óvodás éveiket.

Az épület 4 emelete ezernyi csodát rejtett.

Láthattunk egy eredeti méretű óriás őscápa félelmetes állkapocs is, egy mamutsztyeppén zajló vadászat, több száz eredeti preparátum, számos életnagyságú rekonstrukció és egy ’felfedező’ úton megismerhettük a földtörténeti múltban lezajlott geológia és evolúciós folyamatokat.

Megtekinthettünk különböző ásványokat, kőzeteket, drágaköveket, a korallzátonyok csodálatos élővilágát.

Hosszas kaland túra alatt a ’PIHENJ MÉH TÖBBET’ Apiterápiás házban hármasával minden gyermek megpihent pár perce, mely után mindenki kipihentté vált. Apiterápia ugyanis a méhterápia, mely a méhészeti termékekkel való egészségmegőrzést és gyógyulást jelenti.

Majd alább olvasható volt: "A méhek szárnyai által keltett rezgések hatékonyan csökkentik a stresszt és szorongást." Felvidulva és elmosolyodva eme sort olvasva szülő és pedagógus egyaránt ennek tudtuk be gyermekeink újult energiáját. A nap végére sikeresen elfáradtunk és haza indultunk.

Mivel még bőségesen volt idő a vonat indulásáig mindenki megcélozhatta a számára megfelelő gyorsétkezdét egy hamburgerre vagy amit szeretett volna fogyasztani. A vonatunk 16:50 perckor indult hazafelé és mindannyian fél hétre sikeresen hazaértünk a sárbogárdi vasútállomásra. Itt mindenkit várt már szülő és sikeresen meg lett szervezve, hogy mindenki hazajusson.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden kisérő és segítő szülő segítségét és nem utolsó sorban Bea néninek ezt a csodálatos és élménydús napot, a szervezésbe fektetett energiáját és idejét.

 

Vargáné Agócs Martina:

A múzeumi kirándulás, egy hatalmas élmény volt! Nagyon jó volt látni, ahogy Zoé nem győzött szaladni mindenhez, mert minden nagyon érdekelte. Jó volt látni, ahogy a gyerekek összeálltak és együtt csodáltak meg dolgokat, egymás kezét fogva mutatták meg, mi mindent fedeztek fel. És ahogy a metróban is vigyáztak egymásra, hogy senki se essen el, ne maradjon le, kis fáradt csapat lettek a nap végére.

 

Oláhné Sersli Boglárka:

Nagyon szépen köszönjük a kirándulásokat, Niko nagyon jól érezte magát mindkettőn. Köszönjük, hogy ilyen jó osztályfőnököt kaptunk, Niko nagyon szeret.

 

Nagy Csilla:

Tanulmányi kiránduláson a 2. és 4. osztály

A tanulmányi kirándulás elsődleges célja: a szabadidő hasznos eltöltése, a gyermekek közösségi nevelése, valamint, hogy olyan valóságos ismereteket nyújtson, mely az iskola falai közt nem elérhető. Ezek fényében kedvező alkalom nyílott arra, hogy meglátogassuk a budapesti természettudományi múzeumot. Ismételten vonatra szállt 2. osztály a szülőkkel, valamint csatlakozott a 4 osztály és nekik szülői kísérete. Egy nagy társasággal, jó kedvel útra keltünk. Az iskola kis diákjai ismételten bizonyították, hogy vagányságuk mellett, nagyon fegyelmezetten tömeg közlekedtek. Volt, aki először próbálta ki a metrón való utazást. Nagyon nagy szenzáció volt számukra, a meredekebbnél meredekebb mozgólépcsőzés.

A természettudományi Múzeum az Orczy kert mellett helyezkedik el. Hazánk leggazdagabb természetrajzi, ásványtani, földtani, őslénytani, ember és állattani gyűjteménye itt található. Állandó és időszakos kiállítások tekinthetők meg. Minden gyermek számára kínált olyan érdekességet, mely figyelme középpontjába került. A mi osztályainknál is így történt. Érdeklődően tekintették meg a különböző gyűjteményeket. Nagy sikert aratott az ősember története, valamint Noé bárkája, na és az óriás méreteket öltő mamut a gazdáikkal együtt. A szebbnél szebb, gyönyörű színekben pompázó csiszolt és csiszolatlan ásványok, kvarcok kristályok drágakövek magukkal ragadták a tekinteteket. Megnéztük Magyarország legszebb asztrofotóit.  A méhecske, rovar, pillangó kiállítást sem hagytuk ki. A korallok életébe is betekintést nyerhettünk. Az erdei tárlat is nagyon tanulságos volt mindenki számára. A védett madárfajok is felsorakoztak a látnivalók között. A múzeum egyik állandó kiállítása, a dinoszauruszok élete a földön. A szárazföldi hüllők több változatával is megismerkedhettek a diákok, mely maradandó élményt nyújtott számukra. Ezen kívül érdekesebbnél érdekesebb igaz arcát mutatta meg a természet, amely kicsiknek és nagyoknak lenyűgöző látványt nyújtott. Azért a múzeum sem feledkezett meg a gyermekek játékos kedvéről, olyan zseniális koncepció alapján alakították ki a játékteret, hogy a gyerekek a teremben bármerre néztek mindenhol a természet élete volt jelen. A nebulók hasznos információkkal bővíthették tudásukat, amit bármikor elő tudnak venni kis tarsolyukból.

Összegezve: Egy kellemes és tanulságos napot tölthettünk ismét együtt!

 

Köszönjük a szülőknek a beszámolókat és a képeket!

 

További képek a Természettudományi Múzeum 2-4. osztály galériában!

 

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.