2020. szeptember 1-je óta a községünk óvodája és általános iskolája egy intézményként működik a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában, neve Fatimai Boldogasszony Általános Iskola és Óvoda.

Intézményünk óvodája egy vegyes csoporttal működik, 19 férőhelyes, gyakorlatilag teljes kihasználtsággal. Két óvodapedagógus, egy dajka és egy konyhás-takarító dolgozik az óvodában, gondoskodva a gyermekek neveléséről és kényelméről.

Olyan óvodát szeretnénk teremteni, ahol minden a gyermekért történik a keresztény értékrend közvetítése mellett, ahol a szülők megismerhetik az óvoda életét, terveit és együtt munkálkodhatnak a gyermekekért. Otthonos hangulatot árasztó, meleg, szeretetteljes légkört, ahol érzelmi biztonságot nyújtó környezetben érezheti magát, figyelembe véve a gyermeki személyiség életkori és egyéni sajátosságait és az eltérő fejlődési ütemét.

Az óvoda biztosítja, gondoskodik a gyermekek testi és szociális és gyermeki közösségben végezhető sokszínű - életkornak és fejlettségnek megfelelő - tevékenységről, különös tekintettel a mással nem helyettesíthető játékra. E tevékenységeken keresztül a megfelelő műveltségtartalmak közvetítéséről, az egészséges fejlődéshez szükséges személyi, tárgyi környezetről. Az iskolára való előkészítést a nagycsoportosok számára a leendő elsős tanító által vezetett foglalkozásokkal és játékos angol nyelvi "szakkörrel" is elősegítjük.

Kihasználva az épületnek kedvező fekvését - az udvarra belenyúlik a Szluha kastély parkerdeje- hangsúlyt fektetünk a környezettel való harmonikus együttélés kialakítására. Így az óvoda udvarán igazi, tiszta, erdei levegőt szívnak magukba a gyerekek. A cél, hogy nagyon sokat tartózkodjanak a gyerekek az udvaron, a szabad levegőn. Az udvarunk mindig árnyas, megvéd az erőteljes napsugaraktól, a levegő egészséges. Esztétikus környezetet biztosít a kint tartózkodásra, a tapasztalatszerzésre, a megfigyelésre, a csodálkozásra és a nyugalomra, a teremtett világ megismerésére és megbecsülésére.

A közeljövő fejlesztési elképzelései: Az elavult udvari játékok lecserélését, biztonságos és ízléses játékok kihelyezését folyamatosan tervezzük, a korszerűsítésükben a szülők munkájára is támaszkodhatunk, amit ezúton is köszönünk. Az óvodának nagy hiányosságai mutatkoznak a sportszerek és a zenei eszközök vonatkozásában és szükségessé vált az elavult bútorok, fektetők cseréje is. Ezek beszerzése folyamatosan, az éves költségvetésbe beépítve történik. Emellett jelenleg egy tornaszoba építésére és az épület bővítésére (25 fős csoportszoba, mosdófelújítás, raktárak kialakítása) is készültek tervek, amit pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani.

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.