Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

 

Itt érhetők el azok a weboldalak, amelyeken keresztül a távoktatás megvalósulhat. Ha valamelyik link nem működik, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen nyugodtan jelezhető, köszönettel fogadjuk.   

1) Sulinet Tudásbázis: tematikusan tartalmazza az oktatásban használható digitális tananyagokat.

2) Sulinet Junior: a kisebbeknek készült digitális tartalmak, tananyagok, játékok érhetők el.

3) Nemzeti Köznevelési Portál: számos letölthető tankönyv és a tananyag feldolgozását támogató digitális tananyagok, tesztek, feladatsorok érhetők el, elsősorban az önálló ismeretszerzést támogatja.

4) Az M5 oktatási-kulturális csatorna oktatási tartalmai a Nemzeti Audiovizuális Archívumban láthatók.

5) Videotorium: nomen est omen. 

6) Magyar Elektronikus Könyvtár: szépirodalmi művek mellett különböző tudományágak szakkönyveihez is hozzáférést biztosít.

7) Nemzeti Filmarchívum: elsősorban magyar filmeket, filmrészleteket érhetnek el a tanulók, amelyek főleg a magyar irodalom és a történelem tantárgyak tananyagának elsajátítását támogatják.

8) Az e-Palatábla Alapítvány honlapján a matematika tantárgyhoz találnak az érettségire készülők és az általános iskolások is önállóan feldolgozható tananyagot.

9) A Mozaik Kiadó mozaWeb honlapját a kiadó tájékoztatója alapján ingyenes regisztrációt követően használhatják a tanulók az otthoni tanulás megkönnyítésére.

10) Wordwall: a pedagógusok a saját tanulóiknak készíthetnek oktatási segédanyagokat – szórakoztató kvízeket, párosítókat, szójátékokat.

11) Okosdoboz: a tananyag megértését, gyakorlását támogató grafikus feladatsorok, képességfejlesztő játékok érhetők el.

12) Videotanár: tantárgyak és évfolyamok szerint csoportosítva érhetők el a tananyagot feldolgozó videók.

13) Egyszervolt.hu: A legnagyobb magyar gyerekoldal. Mese, esti mese, gyerekdalok, versek, animációk minden mennyiségben. Ügyességi, logikai, fejlesztő és egyéb játékok kisebb és nagyobb iskolás gyerek számára.

14) Gyakorolj.hu: Oktatóprogramok, segédanyagok tanítóknak, tanároknak. Nagyon hasznos dolgokat tartalmaz!

15) Olvasnijo.hu: Olvasni tényleg jó, főleg, ha olyan igényes honlapot találunk, mint ez. Az írott szövegek mellett hanganyagok, diafilmek, videók, olvasónapló és játékok is segítik a könyvmollyá válást.

16) A Zanza tv kisfilmekben magyarázza el a nyolc tantárgy legfontosabb témáit. Bár középiskolásoknak készült, felső tagozatban is használható. Tanuld meg 5 perc alatt 1 óra anyagát, majd ellenőrizd a tudásod 10 percben!

17) Bab.la: Online nyelvi portál, amely jelenleg 28 nyelven elérhető és többek között kínál szótárakat, kvízeket, játékokat, nyelvi fórumokat és egyéb hasznos nyelvtanuláshoz kapcsolódó alkalmazásokat.

18) Arcanum Digitális Tudománytár: az archívumban az elmúlt két évszázad magyar újságjai, folyóiratai érhetők el online,

19) BOOKR Class: 1000+ angol nyelvtanulást segítő digitális anyag, amelyhez tanári adminfelület is tartozik.
 
20) BOOKR Suli: 100+ interaktív ajánlott és kötelező olvasmány, animált hangoskönyveket tartalmazó alkalmazás és egy tanári adminfelület, ahol a tanulók előrehaladása követhető. Minden könyv végén 4-6 szövegértés- és különböző kompetenciafejlesztő feladat található.
 
21) Digitális Módszertár: több mint 400 kipróbált, tanárok által osztályteremben megvalósított digitális módszertani ötlet
 
22) Dover Nyelviskola E-learning: angol és német nyelvoktató e-learning program
 
23) Duelbox: a pedagógusok élő videókapcsolattal játékos órákat tarthatnak, amelyekbe interaktív feladatokkal, gyors és izgalmas vetélkedőkkel vonhatják be a tanulókat
 
24) eDia: gyakorló feladatok az alsó évfolyamok és az óvodás korosztály részére

25) HiperSuli: digitális oktatási módszertan-javaslatok távoktatáshoz az iskolabezárások idejére

26) iDoctum: természettudományos oktatási tananyagok fizika, kémia, matematika, földrajz és biológia tantárgyakhoz felső tagozatos tanulók részére. Ingyenes belépési kód: DIGITALIS

27) LearningApps: különböző tantárgyakhoz és tanulási szintekhez, a felhasználók által készített interaktív feladatok, ún. tankockák

28) Matek Oázis: a legnagyobb magyar matematikaoktatási portál az iskolabezárás idejére ingyenesen hozzáférhetővé tette számos otthon tanulásra kifejlesztett interaktív videóját, gyakorló feladatsorát és készségfejlesztő játékát az 1–11. osztályosoknak: https://www.matekmindenkinek.hu/tananyagok/

29) Tabello: általános iskolásoknak fejlesztett ingyenes interaktív online nyelvoktató szoftver mesterséges intelligenciával

30) Ügyesedni képességfejlesztő szoftverek: Alsó tagozatos tanulók és tanítók részére képességfejlesztő feladatok. Ingyenes belépési kód: DIGITALIS

31) Xeropan: interaktív angolnyelv-tanító számítógépen és okostelefonon használható applikáció, amely több mint 1600 videós, szótanuló és nyelvtani leckét tartalmaz alapfoktól felsőfokig (A1-től C1-ig)

32) Pedagógusvilág: számos letölthető oktatási segédletet tartalmaz pedagógusok számára.

33) Szülővilág: letölthető feladatlapok, mesék, zömében alsósoknak, amelyeket a tanítók mellett a szülők is használhatnak.

34) Kincsesbánya tanítóknak, évfolyamonkénti, illetve témakörönként válogatott anyagokkal.

Csengetési rend

1. óra:           8 – 8.45

2. óra:           9 – 9.45

3. óra:         10 – 10.45

4. óra:         11 – 11.45

5. óra:         12 – 12.45

6. óra:         13 – 13.45

7. óra:         14 – 14.45

Kapcsolat

 7012 Alsószentiván, Béke u. 112.

 info@fatimai.hu

  +36-25/504-710

  www.fatimai.hu

©2021 Fatimai Boldogasszony Általános Iskola

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.